Ovu nedjelju, 05.svibnja 2024. biti će točno dvije godine od otvorenja Prezentacijsko-edukacijskog centra Tikveš.

U sklopu kompleksa dvorca Tikveš centralni rezidencijalni objekt je Novi dvorac koji je izgrađen u drugoj polovici 19. stoljeća u duhu romantičarskog historicizma. Dvorac je smješten centralno u odnosu na cijeli kompleks, kao samostojeća građevina. Temelji su od zidane opeke, kao i svi nosivi i pregradni zidovi. Sva pročelja su obrađena fasadnom opekom koja je naknadno obojana crvenom fasadnom bojom. Uglovi zgrade, te nadvoji prozora i vrata naglašeni su žbukom u imitaciji grubo klesanog kamena. Dvorac se, po etažama, sastoji od podruma, prizemlja, prvoga kata i tavana.

Postojeći kompleks Tikveš je projektom “Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš” (koji je financiran sredstvima iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova) obnovljen, opremljen i prenamijenjen u Prezentacijsko-edukacijski centar s jedinstveno oblikovanim postavom kao ishodištem edukacije o prirodnim značajkama Kopačkoga rita i o važnosti njegova očuvanja.

U ove dvije godine kroz Centar je prošlo mnogo zadovoljnih posjetitelja.A svi koji ovu nedjelju odluče posjetiti Dvorac Tikveš i njegov jedinstveni multimedijski postav moći će to učiniti po promotivnoj cijeni od 3€.

Postav ćete samo u nedjelju moći obići uz gratis stručno vođenje u dva termina – u 12h i 14h.

Radujemo se vašem dolasku.